regnbågsflagganPå lördag, 29 mars, hissar Torestorps Framtid regnbågsflaggan vid smedjan mitt i byn för att markera vikten av alla människors lika värde och att de aktuella hatbrotten i Mark är helt oacceptabla.

Inte ens i Sverige, i Marks kommun 2014, är de mänskliga rättigheterna en självklarhet. Att människor i Mark fruktar för sin personliga säkerhet och hotas och skräms på grund av sin sexuella läggning är helt oacceptabelt. Men att stå upp för de mänskliga rättigheterna är inget som enkom åligger en kommun eller myndighet, utan det är även varje medborgares angelägenhet.

Torestorps Framtid, flaggstång med regnbågsflagga_beskurenMed anledning av de aktuella händelserna i Kinna, startade Ubbhults byalag ett upprop med en uppmaning till alla byalag, skolor och förvaltningar i Marks kommun att hissa regnbågsflaggan, för att uppmärksamma och starta diskussioner överallt i vår kommun om varför vi har mänskliga rättigheter.

Vi i Torestorps Framtids styrelse är stolta över att kunna använda en del av våra prispengar från utmärkelsen Årets utvecklingsgrupp till en så här viktigt sak. Med en så enkel handling som att köpa och hissa en flagga visar vi aktivt vårt ställningstagande och att vi står upp för denna viktiga fråga.

Vad står regnbågsflaggan för?

Regnbågsflaggan, ibland kallad Prideflaggan, står för respekt för medmänniskor, tolerans och mångfald och är en populär symbol i HBTQ-rörelsen.
Källa Wikipedia.

/Styrelsen Torestorps Framtid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *